Він зміцнює кістки, покращує стан шкіри, волосся, нігтів, зубів та інших тканин організму. Для зростання організму за рахунок великого вмісту білка рекомендується урбеч конопляний. Він також містить збалансоване поєднання омега-6 та омега-3 та залізо, зміцнює судини та серцевий м'яз.
Що стосується шкоди, урбеч не рекомендується вживати алергікам та людям з харчовою непереносимістю. Крім того, урбеч – дуже калорійний продукт (500-600 ккал на 100 грам), тому людям із надмірною масою тіла також слід обмежити споживання цієї пасти.
Паста з горіхів, кісточок або насіння вживається в чистому вигляді або як добавка до різних страв. Бажано їсти висококалорійний урбеч вранці, щоб надовго зарядитися енергією і не набрати зайвих кілограмів. Для оздоровчого ефекту потрібно приймати продукт по 2 чи 3 ложки, запиваючи водою.
Урбеч можна, можливо є просто так, по парі столових ложок на день, змішувати з медом чи олією, намазувати на хліб та фрукти, додавати у закуски, каші, десерти. За бажання з урбеча можна приготувати рослинне молоко, соус песто та навіть морозиво.