Журавлину ретельно миють під проточною водою в спеціальній ємності. Потім шумівкою акуратно витягають промиті ягоди. Перед сушінням необхідно підготувати плоди. Журавлину бланшують, щоб позбутися жорсткої шкірки, занурюють у киплячу воду на 1 хвилину і відразу виймають.
Мити не потрібно. Журавлина повністю готова до вживання.
Сухофрукти мити треба! І не просто мити, сполоснувши під водою, а вимочувати! І чим більше сухофрукт висушений і зморщений, тим довше його треба вимочувати.
Правильний спосіб підготовки цього сухофрукта матиме такий вигляд: плоди замочують у воді кімнатної температури приблизно на півгодини, а потім ретельно промивають під краном. Після цього їх можна сміливо їсти або використовувати в кулінарії. Перед вживанням чорнослив потрібно замочувати в прохолодній воді.