Найбільше хлору в оброблених харчових продуктах, закусках із високим рівнем натрію: горіхах, чіпсах, соусах, консервах, соліннях, гамбургерах, сирах, кетчупах, солоній рибі, беконі та шинці. Поварена та морська сіль містять 40% хлоридутому ви будете споживати його кожен раз, коли солите їжу.Apr 26, 2022
Найбільше хлору міститься у продуктах тваринного походження, де він зазвичай зустрічається разом із натрієм та кальцієм. Дані щодо рекомендованих кількостей хлору відсутні, проте приблизна денна потреба у ньому покривається з допомогою кухонної солі, т. е. NaCl.
До джерел хлору у нашому раціоні, крім харчової солі, з якою в організм надходить до 90% хлору, відносяться продукти, що її містять (консерви, ковбаси, соуси), а також м'ясо та сбупродукти (нирки, мозок, серце), риба, яйця та молочні продукти, бобові, горіхи, овочі, фрукти та ягоди.
Найбільші запаси хлору містяться у складі солей вод морів та океанів (зміст у морській воді 19 г/л). На долю хлору припадає 0,025% від загальної кількості атомів земної кори; кларкове число хлору – 0,017%. Людський організм містить 0,25% іонів хлору за масою.