Кріолло – високоякісне та дороге какао. Цей сорт вирощують у Центральній Америці та Мексиці. Кущ какао-бобів не стійкий до екологічних загроз, тому вберегти його.
Визначити якісний какао-порошок дуже просто: при розтиранні між пальцями він не обсипається повністю як пил, а залишається на пальцях у вигляді шоколадних плям. Це відбувається завдяки рослинному жиру, який при приготуванні допомагає рівномірно розподілитися порошку в тісті й зробити його пишним.
Какао містить потужні антиоксиданти, такі як флавоноїди і катехіни, які допомагають організму боротися зі стресом і запобігають пошкодженню клітин. Вживання какао знижує ризик серцево-судинних захворювань, оскільки воно містить поліфеноли, які поліпшують функцію судин і знижують кров'яний тиск.
Жирність. Какао буває звичайне (з 20% жиру і вище) і з пониженим вмістом жиру (нижче 20% жиру, зазвичай 10-11%). Кількість ліпідів впливає на вартість продукту, його калорійність і смак. Чим більше жирів, тим продукт коштує дорожче і включає більше калорій, але зате його смак більш насичений, маслянистий.
Якщо регулярно пити какао, то це сприятиме передчасному старінню клітин в організмі. Тому цей ароматний цілющий напій зберігає як зовнішню, так і внутрішню молодість. Також какао допомагає знизити ризики ракових захворювань і сприяє зміцненню серцево-судинної системи.
Какао – улюблений напій дітей і дорослих. Люблять його за приємний аромат і особливий шоколадний присмак. Крім солодкої ностальгії про дитинство, це питво приносить істотну користь організму. Правильний напівфабрикат має унікальні цілющі властивості. Як вибрати натуральний какао …