Якщо ви плануєте вмикати прилад не більше ніж на 5 хвилин, то потужності в 250 Вт буде достатньо. Для роботи більше 10 хвилин поспіль краще обрати варіант від 350 Вт. Щоб стаціонарний міксер працював справно і швидко, його потужність повинна бути не менше 500 Вт.
350-550 Вт – гарні міксери, які чудово збивають крем, тісто для пирогів. 600-800 Вт – потужні прилади, якими можна перемішувати тісто густе. До того ж, професійні кондитери кажуть, що для пишного та пружного бісквіту потрібен міксер на 800 Вт, не менше.
Важливе правило – чим більша швидкість міксера, тим з великим обсягом він впорається. Не варто вибирати міксери потужністю до 500 Вт, особливо це стосується ручних. Вони не прослужать вам довго і швидко перегріватимуться. Але все ж таки, якщо раптом міксер – не перша необхідність для вас, то можна купити модель потужністю 400 Вт.
У кухонних пристроях для збивання, в залежності від їх виду, є кілька діапазонів потужності:
- Від 250 до 400 Вт у ручних.
- Від 300 до 500 Вт у стаціонарних.
- Понад 600 Вт у планетарних моделей. Для їхньої повноцінної роботи потрібно більше енергії, ніж для інших видів.
Jun 20, 2022