За умови збереження цілісності батонів ковбаса варена зберігається у холодильнику 1-3 тижні, сирокопчена – 4 місяці, напівкопчена – 10 діб, варено-копчена – 15 діб. При кімнатній температурі термін зберігання скорочується кілька разів.
Шинка, ковбаса Варена ковбаса і шинка небезпечні для зберігання поза холодильника. При гарантованій свіжості виробу пара годинника – допустимий термін. Сиркопчена ковбаса може зберігатися кілька діб (без контакту коїться з іншими продуктами).
чотирьох місяців Час зберігання сирокопченки Термін зберігання м'ясного виробу у вакуумній упаковці – до чотирьох місяців, після розтину – 14-21 день. У морозильній камері – рік, за кімнатної температури – до місяця. Представником сирокопчених ковбасок є "Салями".