Для чого потрібна потрійна перегонка самогону Як це роблять: Перший погон браги дроблять на дистиляторі, бажано – при допомоги пара, відбираючи 1% голів. Далі відбирають тіло близько 60-70% міцності з ізоамілолом, до 93,5-93,7оС або 8,5% спирту в кубі. Хвости беруть в окрему ємність.
Можна, можливо повторно переганяти голови самогону? Теж не можна. Це безглузда витрата часу та ресурсу самогонного апарату. Самогонний апарат із сухопарником та дефлегматором помітно зменшує вміст шкідливих речовин у самогоні.
Кільцювання рекомендується припиняти приблизно на третій раз — інакше у спирті-сирці накопичується така кількість шкідливих домішок, що від них не рятує навіть друга перегонка.