Для шлунково-кишкового тракту Домашня журавлина багата на клітковину, що покращує перистальтику шлунка і кишечника. Тому вона покращує травлення, м'яко очищає шлунково-кишковий тракт, що позбавляє від запорів та дискомфорту в епігастральній ділянці, усуває запалення в ротовій порожнині, шлунку та кишечнику.
— Є протипоказання у журавлини — ягода та напій із неї заборонені людям із гастритом, із підвищеною кислотністю. Вони можуть отримати ускладнення за своїми захворюваннями. Алергія на журавлину трапляється хоч і не часто, але можлива. Журавлина може нашкодити тим, хто страждає від каміння у нирках.
Вона підвищує імунітет, покращує апетит. Вживання журавлинного морсу дає людині бадьорість, знижує втому, при цьому підвищується активність та працездатність. Рекомендують журавлинний морс при туберкульозі, гінекологічних захворюваннях. При лікуванні анемії журавлинний сік так само корисний, як і гранатовий.