Напій не псується, якщо додавати до нього воду, поки він теплий. В іншому випадку повторно заварювати улун не можна. Заварку, яка простояла більше 6 годин, вживати не можна. Залежно від температури води, призначення і технології приготування чай з суданської троянди зазвичай наполягають від п'яти хвилин до двох діб.27 квіт. 2021 р.
Основні терміни зберігання чаю Трав'яний чай — до 1,5 років. Пуер – до 5-10 років. Світлі чаї (зелений, улуни, білий) – від 6 місяців до 1 року. Темні сорти (чорний, червоний) – 1-2 роки.
Чому не можна заварювати чай кілька разів, якщо він полежав деякий час? Справа не стільки в смаку, скільки в шкоді. У вологому теплому середовищі в чайному пакетику дуже швидко починають розмножуватися бактерії. Тому краще не економити на здоров'ї і все ж використовувати один чайний пакетик на одне заварювання.
Покрокова інструкція
- Закип'ятіть свіжу воду. …
- Попередньо потрібно розігріти чайник і чашки.
- Закип'ятіть воду до 100. …
- Залийте чайні листочки кип'яченою водою оптимальної температури. …
- Почекайте поки чай настоїться.
- Налийте напій в чашку, використовуючи при цьому ситечко і подавайте на стіл.
Міцний чай негативно впливає на роботу серця, стимулює надмірне виділення шлункового соку. Зелений чай може бути шкідливий людям, що страждають закрепами, оскільки має закріпляючу дію. Чай протипоказаний при високій температурі, бо теофілін, що міститься в чаї, ще більше підвищує температуру тіла.
У той самий час, що більше настоюється чай, то більше в ньому накопичується кофеїну. Якщо чай простоїть довго, кофеїн може викликати надмірну збудливість, прискорене серцебиття та підвищений тиск. Не все так просто с холодним чаєм, який полюбляють пити в спекотну погоду.
Технологія приготування напою для різних сортів чаю дещо відрізняєтсья. Для ніжних, запашних сортів режим заварювання більш м’який, для грубих — жорсткіший: сильніше нагрівають сухого чайника перед заварюванням, і сухий чай витримують в ньому деякий час. Кількість чаю на порцію …