Вода має покрити мак для куті на 2-3 пальці. За цей час мак розбухне і його легко можна буде розтерти. Потім варто злити воду, але на дні трохи залиште, інакше мак може швидко підсохнути. Потім три столові ложки маку покладіть у макітру і починайте терти макогоном.
Важливо щоб мак був свіжим і не було ніяких сторонніх запахів. Чим більші самі зерна маку тим краще. Висипаємо мак у кухлик або каструльку і заливаємо його крутим окропом, щоб окріп його злегка покрив. Закриваємо кришкою і залишаємо для запарювання на 10 хв.
Промитий мак перекладаємо в глибоку каструлю і заливаємо молоком. Відправляємо каструлю на плиту і доводимо до кипіння. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і, періодично помішуючи, варимо близько 50 хвилин. Через 50 хвилин начинка виглядатиме приблизно ось так.