Алкоголь підпалюється. Через 7-10 секунд напій переливається в чистий келих, а тим часом порожній перевертається нагору дном на серветку. Самбука випивається одним ковтком. А потім через трубочку потрібно вдихнути ароматні пари із ємності, в якій трохи раніше гарно горів напій.
Любителям анісового аромату, вдихання парів італійського напою здатне доставити додаткову насолоду. Крім того, для людей богемного складу цей процес асоціюється з сумнівним шармом декадентських кокаїнових оргій.
Підпаліть самбуку і дайте їй прогоріти протягом 10-15 секунд. Перелийте самбуку у рокс і накрийте коньячним келихом. Після того як самбука згасла, вона випивається залпом і закушується зернами кави. А келихом із парами слід закрити серветку з трубочкою, щоб вдихати пари.
Традиційний італійський спосіб вживання самбука con mosca (буквально "з мухами"); самбуку подають із трьома кавовими зернами, кинутими в напій. Вони символізують здоров'я, багатство та щастя. Самбуку п'ють і в чистому вигляді дуже сильно охолодженої як діжестив. Напій підпалюють у стосі, дають горіти.