Щоб отримати гарну засмагу, рекомендовано з'їдати на день 300 г дині. Проте краще поєднувати її з іншими фруктами та овочами. Банани — містять одразу дві важливі амінокислоти: тирозин і триптофан. Меланін виробляється значно повільніше, коли їх кількість в організмі падає.17 черв. 2023 р.
Щоб отримати гарний шоколадний загар, слід засмагати поступово, починаючи всього з 10-15 хвилин на сонці двічі на день, до обіду і після обіду, уникаючи піку спеки. Кожен день можна додавати до тривалості перебування на сонці 10 хвилин, щоб виключити ризики сонячного опіку, старіння шкіри і меланоми.
Як засмагати правильно?
- Уникайте тривалого перебування під палючим сонцем, особливо в години його максимальної активності та агресивності (з 11 ранку до 4 вечора, коли ультрафіолетові промені найінтенсивніші). …
- Засмагайте поступово та дозовано. …
- Використовуйте сонцезахисні засоби для шкіри.
Тримайте шкіру зволоженою. Зволожена і здорова шкіра засмагає легше і швидше, ніж суха шкіра, що відбиває ультрафіолетові промені. Наносите сонцезахисний крем SPF 30 або вище. Сонцезахисний крем SPF 30 або вище захистить вас від шкідливих сонячних променів і запобігатиме сонячним опікам.
Найкращий час перебування на сонці – в ранкові та вечірні години, а ось в період з 12 до 15 годин загоряти не рекомендується, сонце найбільш активне і небезпечне. Крім того, в перший день не варто зловживати засмагою, 15-20 хвилин цілком вистачить.
Що треба їсти для красивої засмаги В першу чергу, збільште в раціоні смаколики багаті на вітамін С та бета-каротин — фрукти та овочі помаранчевого та темно-зеленого кольору, такі як-от: морква, персики, абрикоси, хурма, гарбуз, броколі, шпинат тощо.
Щоб отримати гарну засмагу, рекомендовано з’їдати на день 300 г дині. Проте краще поєднувати її з іншими фруктами та овочами.