UHT-обробка (високотемпературна) молока та рідких молочних продуктів передбачає застосування теплової обробки до постійно поточного продукту за допомогою таких високих температур і протягом такого періоду часу, які перетворюють продукт на промислово стерильний під час обробки.
Молоко тривалого зберігання — це ультрапастеризоване та гомогенізоване молоко. У молока тривалого зберігання, на відміну від свіжого молокабагато переваг: воно зберігається довше, коштує менше і засвоюється легше. За вмістом вітамінів і мінеральних речовин воно практично не відрізняється від свіжого. молока.
Довго зберігається молоко абсолютно безпечно для будь-якого віку. Оскільки виробники дотримуються суворих протоколів безпеки через пастеризацію та обробку в стерильному середовищі, пити стабільне молоко так само безпечно, як і молоко з холодильника.
Таке молоко безпечно для безпосереднього вживання, а також здатне зберігати достатню кількість часу. Ультрапастеризоване молоко швидко нагрівається до 150 градусів та миттєво охолоджується до 5 градусів. Завдяки цьому можна, можливо зберігати його тривалий час і без холодильника.