Бренді можна називати коньяком, якщо: Базова сировина – це виключно білі сорти винограду. Перегонка – тільки подвійна (бренді можуть переганяти більше або менше разів). Міцність – мінімум 40 градусів алкоголю.30 січ. 2024 р.
Бренді носить різні назви, виходячи з вихідної сировини, витримки та країни походження: коньяк та арманьяк – французькі бренді з регіонів Коньяк та Арманьяк. Сировина – виноград.
Бренді (англ. brandy, скорочення для brandywine, від нід. Brandewijn «випалене вино», від branden «спалювати»; wijn «вино») — міцний спиртний напій, загальний (збірний) термін для позначення продуктів дистиляції (перегонки) виноградного вина, фруктової або ягідної бражки, вичавок винограду.
Конья́к (фр. cognac) — французький міцний алкогольний напій з білих сортів винограду, один із видів бренді, бурштиново-золотистого кольору, який, згідно з міжнародним торговельним правом, походить від округи міста Коньяк в регіоні Нова Аквітанія у Франції.
Хороший коньяк обов'язково повинен бути щільно закупорений – це важливо для правильно зберігання напою. Якщо пробка легко провертається в пляшці – такий напій краще повернути на полицю. Пробка молодого коньяку може бути виготовлена з синтетичного матеріалу, а напій віком 4 і більше років закупорюють пробкою з деревини.
За підсумками закритих дегустацій золоту медаль за якість і звання кращого коньяку отримала легендарна «Чайка». Всесвітньо відомі сомельє та експерти ринку алкоголю визначили кращі українські коньяки. На міжнародному конкурсі Wine & Spirits 2019 коньяки «Shustoff» здобули гучну перемогу з рекордною кількістю нагород.
Бренді – алкогольний напій, отриманий внаслідок перегонки виноградного чи фруктового вина. Датська назва brandewijn – “обпалене вино” – відсилка до процесу дистиляції, коли вино нагрівають і з випарів отримують концентрований спиртний напій. Бренді носить різні назви, …