знижує рівень холестерину у крові, очищає судини; сприяє нормалізації артеріального тиску. Прихильники здорового способу життя вважають, що для отримання максимальної користі від мюслі на сніданок готувати їх потрібно холодним способом. Радять заливати суху суміш водою, соком, кефіром чи йогуртом на ніч.
Користь мюслі для організму полягає у наступних моментах: Високий вміст клітковини сприяє виведенню шлаків, токсинів, поганого холестерину, оздоровленню мікрофлори кишечнику; Профілактика запорів, онкологічних захворювань та запалень у ШКТ.
Висновок: мюслі корисні всім, незалежно від віку, статі, соматичних захворювань. Рекомендована дієтологами порція становить 6-8 столових ложок день, або приблизно 100-135 г.
Головна користь такого поширеного продукту як мюслі – Наявність клітковини. Вона міститься у злакових культурах, рослинних продуктах. Саме клітковина є пробіотиком та їжею для пребіотиків. Вони сприяють створенню корисної мікрофлори кишечника та формують основний імунітет.