Для варіння використовують ті частини м'яса, що містять значну кількість сполучної тканини: з туш яловичини (І категорії) використовують м'якоть грудинки, лопатку і підлопаткову частини, пружок, бічну і зовнішню частини задньої ноги; баранини і козлятини — грудинку, шийну і лопаткову частини.
Однак певних обмежень у його вживанні все ж таки варто дотримуватися, особливо, якщо йдеться про червоне м'ясо, кажуть лікарі. Щоб страва з яловичини, свинини або баранини не завдала шкоди вашому здоров'ю, потрібно їсти м'ясо не частіше, ніж 2-3 рази на тиждень.
Продукт багатий на магній, кальцій, калій, натрій, фосфор, залізо, амінокислоти. Є багато вітамінів групи В: В1, В2, В3, В5, В6, В9, В12, а також К. А еластин і колаген допомагають зберегти здоров'я суглобів.
У яловичині є багато мінеральних речовин, у першу чергу цинк і залізо, за що цей вид м'яса дуже цінують. Багато тут і вітамінів – особливо групи В, а також Е, Н и РР. Це чемпіон за низьким вмістом холестерину. Жир в баранині звісно є, але його набагато менше ніж у свинині, та і засвоюється він краще.
Якщо яловичина вариться одним цілим шматком, то на повне приготування знадобиться 2-2, 5 години в залежності від віку м'яса. Нарізане невеликими шматочками м'ясо звариться за 1,5 години. В мультиварці знадобиться 2 години в режимі "Суп" або "Тушкування".
Телятина, на відміну від яловичини — це м'ясо молодих тварин віком від одного місяця до одного року. Чим молодше теля, тим ніжніше телятина. Вартість цього виду м'яса завжди вище, ніж вартість яловичини або свинини, зате і страви, приготовлені з нього, відрізняються неперевершеними смаковими якостями.
Яловиче м’ясо допоможе вам наростити та зберегти м’язовумасу, адже воно є відмінним джерелом високоякісного білка. Білок у яловичині містить всі незамінні амінокислоти, необхідні нашому організму для росту, розвитку та підтримки здоров’я. Яловичина може полегшити виконання …