Рибний жир одержують із самої тушки риби – використовують м'язове м'ясо, а також прилеглий до нього підшкірний жир.. Ці тканини багаті на поліненасичені жирні кислоти Омега-3, які не синтезуються в організмі людини, але потрібні для підтримки працездатності внутрішніх органів і систем.6 лист. 2020 р.
Яка різниця рибний жир чи риб'ячий жир?
Насправді, вони зовсім не ідентичні. Термін "омега-3" використовується для позначення поліненасичених жирних кислот. А рибний та рибний жир – це назви двох різних продуктів з риби. Риб'ячий жир виробляється безпосередньо з печінки тріски, а рибний жир – з усієї риби. Збережена копія
Що входить до складу рибного жиру?
Риб'ячий жир містить альфа-ліноленову кислоту (ALS), ейкозапентаєнову кислоту (EPS), докозагексаєнову кислоту (DHS). EPS та DHS важливі для організму, тому що вони потрапляють у тромбоцити, лейкоцити та фосфоліпіди мембран м'язових клітин та викликають біосинтез простагландинів I3, тромбоксану A3 та лейкотрієну B5.