Глютамін у натуральних джерелах: тваринне походження – продукти, взяті з живих організмів: яловичина, куряче м'ясо, риба, молочні продукти – молоко, яйця, йогурти, сир, рікотта; рослинне походження – буряк, боби, шпинат, капуста та петрушка.
У дні відсутності тренувань приймають добавку в обід і перед сном. Найкраще глютамин приймати на голодний шлунок, а потім (в середньому через 30 хв.) Вже можна приймати і інші добавки або коктейлі. Такий спосіб прийому сприяє більш якісному засвоєнню глютамина.
Властивості стандартних амінокислот | ||
---|---|---|
Назва | Молярна маса | pK1 (α-COOH) |
Тирозин (Тир, Tyr, Y) | 181,19 | 2,20 |
Цистеїн (Цис, Cys, C) | 121,16 | 1,92 |
Лізин (Ліз, Lys, K) | 146,19 | 2,16 |
Дорослим та дітям з 16 років по 1 капсулі 3 рази на день під час їжі. Курс прийому 1 місяць. Курс можна повторювати 3–4 рази на рік.
Глютамін рекомендується приймати дозами по 4-8 г протягом доби. Найкраще розділити його на два прийоми: відразу після фізичних навантажень і на голодний шлунок перед сном. Після тренування глютамін заповнює пул, що утворився, запобігає катаболізму і забезпечує збільшення м'язового росту.
Під час інтенсивних фізичних тренувань організм спортсмена витрачає багато енергії, що супроводжується розкладанням білкових структур в м’язах і ослабленням імунітету. Глютамін не тільки швидко відновлює сили після занять спортом, а й запобігає втраті м’язової маси, прискорюючи її …