Іноді зібране сировини обприскують водою. Вологість уповільнює висихання листа і посилює та прискорює ферментацію. Через кілька годин процес ферментації улуну зупиняють швидкою обсмажуванням при температурі 100 градусів. Потім ще теплий м'який лист скручують і остаточно просушують.
Середній ступінь – 10-16 годин. Чай має легку кислинку, терпкий, аромат яскраво виражений. 3. Глибокий ступінь – 20-36 годин.
Скільки триває ферментація? На практиці процес ферментації (а це є процес бродіння) триває від 6 години до трьох діб.
Листя бажано в'ялити 10-12 годин при температурі повітря від 20 до 25 градусів та вологості близько 70%. Потім потрібно подрібнити їх у м'ясорубці, так можна отримати гранульований чай. Періодично можна перемішувати, щоб захистити від надмірного пересихання.