Актуальні поради Українцям Якою на смак має бути ряжанка?

Якою на смак має бути ряжанка?

За ГОСТом Р 52094-2003 ряжанка має відповідати таким критеріям: смак і запах – чисті, кисломолочні, з вираженим присмаком пастеризації, без сторонніх запахів і присмаків; колір – світло-кремовий, рівномірний по всій масі.

Ряжанка – кисломолочний напій, який отримують із коров’ячого топленого молока молочнокислим бродінням. Заквашування проводиться термофільними молочнокислими стрептококами і чистими культурами болгарської палички, сквашується протягом 3-6 годин. Має жовтувато-буруватий відтінок і традиційний кисломолочний смак.

Ряжанка – кисломолочний напій, вироблений шляхом сквашування топленого молока з використанням заквасочних мікроорганізмів. За консистенцією густа, кремоподібна.

У сучасному виробництві ряжанку готують із пряженого молока з додаванням ацидофільних бактерій. Молоко спочатку пастеризують, щоб знищити шкідливі мікроорганізми, після чого додають у нього спеціальні молочно-кислі бактерії.

Related Post

Навіщо треба вчитися в університеті?Навіщо треба вчитися в університеті?

Щоб стати затребуваним, цікавим, розсудливим, самостійним, переконливим, потрібним та корисним, Треба десь цьому навчитися. Саме для цього люди вигадали навчальні заклади, і саме тому вам варто вступити до вишу. Університет

Як називається територія, де розташовувалися східні слов'яни?Як називається територія, де розташовувалися східні слов'яни?

Поляни перші серед східних слов'ян стали використовувати назва "Русь", про походження якого є кілька версій. Звістки про русах (росах) зустрічаються в писемних джерелах древніх народів з VI століття. Про заняття,

Як зверталися до людей у 17 столітті?Як зверталися до людей у 17 столітті?

“милостивий государ, милостива государиня” . Так зверталися до незнайомих людей, або в разі раптового охолодження чи загострення стосунків. Крім того, з таких звернень починалися всі службові документи. Так стали звертатися