Зазвичай перед готуванням печінка вимочують у молоці кілька годин – молоко витягне з неї гіркоту, а також зробить ніжнішою та м'якшою на смак. У деяких рецептах рекомендується вимочувати печінка у лимонному соку. Якщо ви вирішите готувати печінка без вимочування, то просто добре промийте її у воді.
Нескладна процедура вимочування печінки в молоці позбавить її гіркоти, сторонніх запахів і всіляких шкідливих речовин, які можуть у ній утримуватися. Також, завдяки цьому процесу, готова страва стане набагато м'якшою і соковитішою, ніж ви звикли.
Тепер замочіть субпродукт у відповідній ємності, повністю заливши її молоком. Поставте на 2-3 години на холодильник. Вимочування допоможе нам прибрати гіркуватість, неприємні запахи і зробити печінка м'якше. Можна, можливо вимочувати продукт незбираним шматком, а можна вже порізавши.