Крім неприємного запаху, зіпсоване м'ясо може бути липким або слизьким на дотик. До того ж воно втрачає пружність, тому при натисканні на шматок, попередня форма повертатися не відразу.Sep 24, 2021
Протухле м'ясо відрізняється зеленуватим відтінком і райдужною плівкою. Це свідчення того, що жири в м'ясі зруйновані бактеріями. Крім того, зіпсоване червоне м'ясо вже інше за структурою — липке на дотик. Біле, що зіпсувалося. м'ясо теж починає видавати неприємний запах.
Як зрозуміти, що зіпсувалася яловичина Ознаки зіпсованою яловичини: солодкий, кислий, неприємний або просто надто виражений запах – як і у будь-якого свіжого м'яса він має бути нейтральним; плями, зміна кольору – свіжа яловичина має бути насиченого червоного кольору, рівного, з білими прожилками та жиром.
4 місяців Великі шматки яловичини, телятини, свинини та баранини також зберігаються в морозилці від півроку до року. Невеликі частини червоного м'яса пролежать менше – 4-6 місяців. Дичину (але не дикого птаха) можна зберігати 8-12 місяців. Заморожений фарш витримає не більше 3-4 місяців.