Щоб приготувати свинячі нирки без запаху, потрібно знову нагріти до кипіння 4 літри води, кинути туди нирки і знову довести до кипіння. Кип’ятимо пару хвилин, знову зливаємо воду і промиваємо субпродукти під краном .Jul 9, 2018
Перед приготуванням нирок насамперед потрібно позбутися їхнього характерного запаху. Для цього нирки (видаливши з них жир, білі плівки і судини) вимочують у воді з оцтом, бланшують або маринують у молоці, деякі посипають содою.
Нарізати нирки на шматочки, покласти в глибокий посуд і засипати рясно содою. Перемішати, щоб нирки вкрилися содою з усіх боків. Після закінчення 20 хвилин ретельно промити шматочки холодною водою.
Після попередньої обробки необхідно позбутися специфічного запаху, через який багато хто так боїться їх варити. Для цього нирки потрібно вимочувати у воді або молоці в середньому 4 години. Перед вимочуванням обов’язково потрібно гарненько промити субпродукт під проточною холодною водою.