Тушки хека обробити на філе, промити, прибрати хребет. Нарізати філе шматочками, посипати сіллю. У глибоку миску насипати борошно, обваляти кожен шматочок філе. На сковороді розігріти олію, обсмажити філе хека з двох сторін до золотистої скоринки.
Шматки філе риби хек варити кладуть в каструлю з киплячою водою і варять 30 хвилин на невеликому вогні під кришкою. В пароварці варити хека 40 хвилин . В мультиварці варити хека на режимі "Варка на пару" 20 хвилин . Цілком рибу не варять через, як правило, занадто великого розміру.
борошна та запаніруйте в ньому кожен шматочок риби. Розігрійте сковорідку з 50-ма мл рослинної олії та обсмажте шматочки хека приблизно по 4-5 хв з обох боків, до готовності. Подавайте рибу теплою.
Розігрійте олію в глибокій сковороді до 180°C. Вмочіть кожен шматочок риби в тісто, щоб він повністю покрився. Плавно опустіть рибу в розпечену олію і смажте до золотистого кольору з обох боків. Подавайте рибу в гарячому клярі, прикрасьте зеленню і подайте з соусом на основі йогурту або майонезу.
Духовку заздалегідь прогріти до 180°С. Запікати страву впродовж 35 хвилин до готовності. Готового хека подавати до столу.
Розморозьте два хеки. Очистьте рибу, видаліть нутрощі, міхур і плівку із внутрішньої частини тушки. Зріжте плавці зі спинки й боків хека. Наріжте рибу на шматочки завтовшки 2–3 см і посоліть.