Особливість креветок і раків полягає в наявності в них зовнішнього скелета (кутикули або екзувія) – панцира, що захищає м’яке тільце та внутрішні органи від ворогів і від негативного впливу довкілля.Jun 14, 2018
Панцирі креветок – твердий хітиновий покрив ракоподібних, який застосовують у кулінарії. У французькій кухні з панцирів креветок, крабів і раків готують густий крем-суп або соус біск. У страву також додають вершки, морепродукти, алкоголь.
Скелет креветки частіше називають панциром і складається він із хітину та мінеральних речовин. Передній кінець панцира витягнутий у шипоподібний рострум.
Хітин, з якого складається панцир креветок, належить до важкозасвоюваних вуглеводів. У непереробленому вигляді грубі частинки панцира можуть пошкодити стінки і кишечника. Тож краще заздалегідь почаклувати над креветочним панциром так, щоб шлунку потім було легше.