Мононенасичені жири, що містяться в авокадо, допомагають зменшити запалення та підтримувати здоровий рівень артеріального тиску.
Не дивно, що цей плід так цінували ще ацтеки, а потім іспанські конкістадори, завдяки яким авокадо потрапило до Центральної Америки та Європи, — у ньому справді багато користі. Авокадо складається з 73% води, 15% жиру, 8,5% вуглеводів (в основному, клітковини) та 2% білка.
Людям із підвищеною чутливістю шлунка слід уникати вживання авокадо. Ви можете відчути нудоту, біль у животі та тяжкість у шлунку. Надмірне споживання авокадо може спричинити запор через високий вміст клітковини. Якщо ваш організм схильний до алергії, вам також треба виключити цей продукт з раціону.
Адже авокадо досить калорійні, а отже, занадто велика їх кількість не принесе користі – навпаки, додасть кілограми. Для здорового схуднення рекомендується з'їдати лише половинку авокадо на добу.
Поживна цінність
Вода | 73.23 g |
---|---|
Жири | 14.66 g |
насичені | 2.13 g |
мононенасичені | 9.80 g |
поліненасичені | 1.82 g |
Авокадо шкідливий людям з проблемами з печінкою, оскільки в ньому міститься анетол. Ця речовина навіть в помірних кількостях може бути токсичним для печінки та викликати загострення хронічних захворювань. Від авокадо можливі гострі алергічні реакції та може виникнути навіть непереносимість цього плоду.
Обожнюю смак авокадо! О, про це я можу говорити довго! Смак стиглого авокадо, особливо того, який кругленький і з гладкою шкіркою, нагадує відразу …