Через яскравий зовнішній вигляд Червона цибуля частіше їдять у свіжому вигляді – у салаті, у закусці або в гарнірі. Але його також додають у різні гарячі страви – при жарінні, на грилі або в печі. Червона цибуля не рекомендується варити – при варінні він втрачає насичений фіолетовий колір м'якоті.
Червона цибуля широко використовується у кулінарії. Цей вид цибулі можна назвати універсальним, так як його можна, можливо і смажити, і варити, і запікати, і просто є сирим з хлібом.
Це універсальний компонент, здатний надати пікантності солодким та солоним стравам. Він дуже гарний в салатах, маринадах, гарнірах, супах, рибних, м'ясних стравах, особливо, як доповнення до м'яса гриль. Його можна смажити, варити, пасерувати.