Види хачапурі
- Імеретинські — круглі формою, всередині сир. …
- Гурійські відрізняється від імеретинського лише формою (схожий на плоский півмісяць). …
- Мегрельські теж круглі, але крім сиру всередині, є ще сир зверху. …
- Аджарські – подаються у формі відкритого човника, всередині крім сиру є олія та яйце.
Jul 5, 2019
Хачапурі по-аджарськи — надзвичайно смачна страва, з рецептом якої я познайомився під час поїздки до грузинського міста Батумі. Відрізняється він від звичайного хачапурі тим, що він відкритий та виконаний у формі човника з яєчним жовтком посередині.
Хачапурі по-аджарськи робляться з дріжджового тіста, на середину кладеться розім'ятий сир, але защипуються вони не повністю, а з двох сторін, у вигляді човники. Випікаються вони в духовці, на стадії напівготовності до середини акуратно вбивається яйце.