Справа в тому що «левова частка» кальцію міститься у молочній сироватцітому у сирі, якщо він виготовлений з чистого молока, кальцію трохи менше, ніж у вихідному продукті – в середньому 80мг на 100г.
Багато думають що більше всього кальцію в сиріОднак це не так. Ось кілька продуктів, які перевершують його за цим показником.
- Яєчна шкаралупа В одній шкаралупі міститься 2 г кальцію. …
- Пармезан та інші сири.
- Кунжут.
- Сардини в олії.
- Мигдаль …
- Часник …
- Петрушка …
- Молоко
сир пармезан Лідер за кількістю кальцію серед усієї молочної продукції – сир пармезан. У 100 г продукту міститься 1300 мг кальцію, більше добової норми.
Які продукти містять велике кількість кальцію Для багатьох сир, молоко, йогурт є основними харчовими джерелами. кальцію. Також до продуктів із його високим змістом відносяться консервовані сардини та лосось з м'якими кістками, шпроти, соя, квасоля, деякі зелені овочі, такі як петрушка та кріп.