Рекомендована кількість висівок – не більше 30 грамів, тобто приблизно 2 столові ложки. Почніть з 1 або 2 чайних ложок на день у перший тиждень і поступово збільшуйте дозування. Не забувайте випивати 2 літри чистої води на день, адже висівки – це все-таки сухий продукт.
У висівках міститься клейковина, тому вони протипоказані людям із целіакією (непереносимістю білка). Не слід приймати висівки хворим із виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки, гастритом і колітом у гострій формі. Не можна також вживати висівки в разі розладу шлунка.
У магазинах можна часто зустріти хрусткі пшеничні висівки з топінамбуром. Його особливо приємно їсти в сухому вигляді, запиваючи водою. Але можна й запарювати окропом.