Перевірений роками спосіб – це желатин. Це натуральний згущувач, що має відмінну репутацію. Для того, щоб підготувати желатин для згущення сметанного крему, треба висипати його в металеву миску, додати теплу воду, перемішати і залишити до розбухання.
Якщо ви цікавитеся для загального розвитку, скільки сметани виходить з 1 літра молока, ми з вами поділимося цією інформацією. В сепараторі відразу переробляють приблизно 9-10 л молока. Саме з такого об'єму рідини виходить всього лише 1 л густої жирної сметани.
Все, що вам потрібно, – склянка гарячої води, ложка і сама сметана. Опустіть ложку сметани в склянку з гарячою водою і розмішайте цю суміш. Якщо сметана справжня, то вона відразу ж розчиниться в окропі, а вода набуде явного молочного відтінку. У той час як підроблена сметана може зовсім не розчиниться у воді.
Другий один спосіб – капнути йод на сметану. Залишається жовто-коричневий колір – все добре, а якщо посиніла – значить, тут є крохмаль. Нечесні виробники для густоти додають до сметани нелише крохмаль, але й желатин, каррагінан і гуарову камедь, але в домашніх умовах їх виявити не вийде.
На одну порцію потрібно: 250 мл сметани 1 ч. л. желатину
Жирність сметани буде відповідати жирності вершків. Проте якщо ви хочете зробити сметану з домашнього (немагазинного) молока, то ось декілька …