Сушіння в духовці Попередньо підсушене насіння викладаються тонким шаром на деко і поміщаються в духовку на 200°. Через п'ять хвилин слід дістати лист і перемішати гарбузові насіння, потім знову відправити їх у духовку ще на 5 хвилин. Потім лист виймається і залишається до повного охолодження.
Чисте насіння викладають на деко в один шар і поміщають у шафу, нагріту до 60 – 80 градусів. Щоб вони не пригоріли, вміст дека потрібно перемішувати кожні 30 хвилин. Дверцята тримають прочиненими. Час сушіння варіюється в залежності від розміру насіння, але середнє – 1 – 1,5 години.
У домашніх умовах найкраще використовувати свіже насіння гарбуза або самому обробити гарбуз і витягти насіння. Для цього треба зрізати плодоніжку та розрізати гарбуз навпіл. Далі ложкою витягти м'якоть разом із насінням і промити пульпу в друшляку до тих пір, поки насіння не перестане липнути.