Актуальні поради Українцям Як визначити, що варення готове?

Як визначити, що варення готове?

Для перевірки готовності варення слід взяти ложкою з тазу трохи сиропу і подивитися на нього. Якщо сироп стікає густою, а не рідкою ниткою, то варення готове. Подивіться на саме варення: ягоди або фрукти не повинні випливти догори, вони повинні розподілитися в сиропі рівномірно, насититися сиропом повністю.

Щоб перевірити готовність варення, капніть його на промокашку. Якщо вологої плями навколо крапельки не утворилося, значить, варення готове.

Крім того, варення не можна їсти, якщо його кришка здулася – це говорить про наявність ботулотоксину – отрути, яка викликає ураження нервової системи. Тоді небезпечні бактерії, які виробляють ботулотоксин, що живуть у землі, потрапляють до банку.

Просто додай сік лимона Невелика кількість лимонного соку може сприяти тому, що варення загусне і стане в'язким за консистенцією.

Related Post