Користь для жінок Підтримуючи рівень гемоглобіну, боби полегшують стан під час менструацій. Квасоля корисна для жіночого організму в період вагітності: помірне вживання бобів сприяє нормальному тонусу судин, адекватному сечовипусканню та попередженню запорів.
Вживайте в їжу квасоля, горох чи нут не частіше двох-трьох разів на тиждень, невеликими порціями як добавка до основних страв, а краще – у вигляді компонентів у салатах чи супах.
Величезна користь квасолі червоної для організму обумовлена найбагатшим хімічним складом. До нього увійшла велика кількість мікроелементів та вітамінів (особливо С, Е, Д та групи В). Бобова культура надзвичайно багата на клітковину, а за вмістом білків її можна поставити в один ряд з м'ясом і рибою.