Оглушення перед убоєм виробляють різними способами, зокрема, електрооглушенням (для ВРХ – 300 В, 50 Гц, для свиней – 200-250 В, 2400 Гц), механічним (пневматичним пістолетом, молотом) або газовою сумішшю (CO2 або N2O з повітрям) .
Відповідно до стандартів сертифікації «Халяль», тварина має бути здоровим, забій має відбуватися гуманним методом: одне тварина не повинно бачити, як забивають інше; забивати повинні швидко та гостро відточеним ножем шляхом перерізання шийної артерії; в цей же час забійник вимовляє молитву «Бісмілляхи Рахмані Рахім.
Взагалі виготовлення продуктів «халяль»- процес складний. Якщо на звичайному м'ясокомбінаті корову вбивають ударом струму, то за ісламськими канонами перед вибоєм потрібно прочитати молитву, поставивши тварину головою в бік Мекки, а потім перерізати їй сонну артерію, забезпечивши повне видалення крові з туші.