Рекомендації щодо харчування для врівноважування Вати Віддавати перевагу теплій, важкій, зволожуючій та поживній їжі. Звести до мінімуму легку, суху та холодну їжу. Віддавати перевагу солодкому, кислому та солоному смакам. Звести до мінімуму гіркий, в'язкий та гострий смаки.
Люди з переважанням Вата-Доші часто нестійке травлення. Продукти, які заспокоюють Вату: теплі напої, кисла, солона та жирна їжа, молочні продукти, різні олії, мед, зернові, персики, виноград, авокадо, кокосові горіхи, дині, морква, огірки, імбир, горіхи, кардамон, риба.
Сухі тости, яблука, крекер та різні сирі овочі добре впливають на травний тракт та усувають надлишки. Капхі.