Куркума добре поєднується з м’ясними стравами та овочами. Але якщо переборщити з приправою і додати у страву занадто багато куркуми, смак буде гіркуватим. Куркуму використовують як натуральний барвник для різних кондитерських виробів. Щоб збільшити термін придатності різних соусів також додають куркуму.
“Людям, схильним до утворення каменів у нирках, не варто їсти багато куркуми через присутні в ній оксалати, але їхній відсоток становить лише 2%, і, найімовірніше, прийнятна кількість спеції має бути безпечною для більшості”, – додає Петерсен. Активним інгредієнтом куркуми є куркумін.
Злегка гострий смак куркуми ідеально підходить для каррі. Крім того, ця приправа чудово підходить для страв із риби, овочів і рису, супів і соусів, вона також підсилює смак консервованих овочів і чатні. Куркума доповнює смак багатьох інших спецій, включно з чилі, кардамоном і перцем.