Актуальні поради Українцям Де використовується шокове заморожування?

Де використовується шокове заморожування?

Шокова заморозка широко застосовується у харчовій промисловості для тривалого зберігання м'яса, риби, овочів, ягід, готових страв. Заморожування IQF (Individual Quick Freezing, Індивідуальне Швидке Заморожування) — є модифікацією шокового заморожування, при якому кожен продукт заморожується окремо.

Втрати маси продукту, що утворюються в результаті випаровування рідини (усушки) при заморожуванні, становлять у звичайному режимі до 5 – 10% (залежно від температури в камері та продукту, що заморожується). Режим шокової заморозки скорочує втрати маси продуктів до 0,8%, що також дає значний економічний ефект.

Флоїдизаційні апарати шокової заморозки працюють у такий спосіб. Вони продукти підвішуються і охолоджуються з допомогою потоку холодного повітря, що виходить через спеціальні грати. Такі пристрої використовуються для заморозки дрібноштучних продуктів, а сам процес займає від 8 до 15 хвилин.

35 Шокова заморозка передбачає швидке охолодження у спеціальних приміщеннях при температурі близько -35 градусів за Цельсієм. Це зниження температури досягається за рахунок потужного обдування продукту охолодженим повітрям.

Related Post