Актуальні поради Українцям Як робиться хаукарль?

Як робиться хаукарль?

Тушку акули свіжують, ріжуть на шматки і складають на 6-8 тижнів або більше — залежно від сезону — у контейнери з гравієм та отворами у стінках, щоб соки, насичені сечовиною, могли вільно витікати. Потім м'ясо дістають і, підвісивши на спеціальні гаки, залишають на свіжому повітрі ще 2-4 місяці.

на смак акула не така жахлива: схожа на варену білу рибу, тільки щільніша, ніби рибу з радянської їдальні спресували в чотири рази. Після жахливого запаху смак здається цілком нейтральним та прийнятним. Запивати акулу прийнято бренневіном – картопляним шнапсом.

Один із специфічних делікатесів ісландської кухні – хаукарль (м'ясо тухлої акули). Історія страви, а також особливості її приготування мешканцями Ісландії.

М'ясо багатьох видів акул досить смачне і ніжне, проте в сирому вигляді має неприємний запах аміаку і гірко-кислий смак, тому йому потрібна спеціальна попередня підготовка – вимочування в холодній воді з підкислювачами (оцет, лимонна кислота). Можна, можливо вимочувати м'ясо акул у молоці.

Related Post

Як гоїться свищ?Як гоїться свищ?

Пацієнт може її доглядати самостійно і жити повноцінним життям. Рани після простих та середньої складності свищів гояться в середньому протягом 3х тижнів, після складних свищів – протягом 4-5 тижнів. Після

У чому різниця між пікетом та мітингом?У чому різниця між пікетом та мітингом?

Відмінність політичного пікетування від мітингу відповідно до чинного російського законодавства – відсутність сцени та засобів звукопідсилення. Пікет — людина чи група людей, виступає висловлення будь-якого протесту. на поодинокі пікети поширюються