Щоб легке не випливало під час відварювання, можна покласти в каструлю кришку меншого діаметру і злегка придавити її вантажем. Порізане на середні шматочки легке буде варитися приблизно годину, а ціле чи половинки – від 1,5 до 2 годин.
Викласти на легке кришку меншого діаметра таким чином, щоб вона притиснула легке. На кришку викласти невеликий вантаж (склянку з водою). Готувати 1,5-2 години до готовності легкого. Наприкінці варіння додати сіль до смаку.
після варіння легке деформується та спливає. Довести воду до кипіння, додати сіль, спеції та варити 40-60 хвилин залежно від розміру. Після варіння потрібно дати легкому охолонути і зняти з нього плівки. Після варіння краще нарізати легке шматками і обсмажити чи згасити.