Так, аби вона вийшла середньої густоти, на літр молока (або суміші молока і води) треба взяти 6 столових ложок манної крупи. Тобто якщо любите рідку манну кашу, то слід узяти крупи менше, і навпаки.1 квіт. 2021 р.
Оптимальні пропорції для варіння манки – 3 ст. ложки крупи на 600 мл води або молока, або 6 ложок манки на 1 літр рідини. Кашу можна робити густою або рідкою. Щоб манка не пригоріла, перед вливанням молока каструлю потрібно сполоснути холодною водою.
Задля середньої консистенції на 2 порції вам підійде пропорція приблизно 4 ст. л. манки з гіркою на 400 мл рідини. Це може бути манка на воді – досить нейтральна на смак, на молоці, що більше подобається дітям, чи на їхній суміші.
Якщо ви любите рідку манку, тоді кількість крупи потрібно скоротити на одну – максимум дві ложки. Якщо ж ви любите густу манку, то додайте на одну ложку крупи більше. Скільки треба варити манку – секрет ідеальної каші Манна крупа не вимагає тривалого варіння. Їй досить після закипання проваритися 2-3 хвилини.
Для рідкої манки на 1 літр рідини (молока з водою) беремо 3 столові ложки манки, відразу після приготування така манка буде досить рідкою, але коли охолоне, трохи загусне. Для середньої густоти на 1 літр рідини беремо 4 столові ложки манки, вона буде смачною як у теплому вигляді, так і після остигання.
Так, аби вона вийшла середньої густоти, на літр молока (або суміші молока і води) треба взяти 6 столових ложок манної крупи. Тобто якщо любите рідку манну кашу, то слід узяти крупи менше, і навпаки. Додавати манку в молоко рекомендується вже після того, як воно закипіло.
Скільки ложок манки на 1 літр молока знадобиться для її приготування? Ви все дізнаєтеся з рецепту. Склад: 40 г манної крупи; 150 мл пастеризованого молока; жменя горіхів; 1 лайм; 2 ч. л. олії;