Але краще – в холодильнику, хоч і не через те, що в шафці він зіпсується: вважається, що так краще зберігається смак. Соуси з консервантами обов'язково потрібно тримати в холодильнику, відкриті упаковки – теж.
Щоб зберегти куплений у магазині соус кілька днів відкриту баночку потрібно закрити кришкою і поставити в темне прохолодне місце. Холодні соуси, приготовлені задовго до вживання, необхідно зберігати в холодильнику.
Щоб одночасно і полегшити це завдання, і грамотно заощадити простір холодильника, зберігайте соуси вгору дном в упаковці від яєць. Так пляшки з соусом будуть надійно закріплені, а залишки гірчиці або кетчупу видавлюватимуться швидко та легко.
Гострий соус Після відкриття більшість гострих соусів слід зберігати у холодильнику та використовувати протягом року. Зазвичай на упаковці вказується, що потрібно гострий соус охолоджувати чи ні.