Так, анчоуси використовують у приготуванні соусів – від найдавнішого соусу гарум, що був давньоримським аналогом рибного соусу, до сучаснішого вустерського, додають у салати (хтось – у “Цезар”, що смакує й без анчоусів, натомість вони доречніші в інших салатах, як-от “Нісуаз”), випічку, до закусок …2 Jun 2016
З анчоусами печуть пироги, готують соуси і заправки до салатів і риби і навіть додають до м’яса. До речі, крім Нісуаза є ще один популярний салат – Цезар, у якому теж присутній анчоус: його додають у фірмову заправку. Помідори – прекрасна “посудина” для запікання.
Ця риба є чудовою їжею для акул, палтуса, скумбрії, білуги, лосося і чавичі. Також анчоусами харчуються дельфіни і кальмари. Біля берегів Чилі та Перу анчоуси є їжею для чайок, бакланів, олушів. Завдяки великій чисельності риб, що мешкають у цій зоні, чисельність саме цих птахів досить велика.
Рибно-солоний, пряний, білковий смак зі щільною, маслянистою текстурою.