Какао-масло — жир, який вилучають із зерен плодів шоколадного дерева, білувато-жовтого кольору, має тверду і ламку консистенцію при кімнатній температурі, характерний запах.
Якісний справжній шоколад має глянсову поверхню і без будь-яких бульбашок. На місці зламу повинен бути матовий колір та хороший шоколад ламається з характерним дзвінким хрускотом. Це говорить про те, що в ньому міститься какао-масло і какао терте.
½ чайної ложки какао-масла додають до 100-150 мл гарячого молока. Використовувати на одне приймання 3 рази на день до їди. Застосовують проти кашлю при ГРВІ, бронхіті та хронічній пневмонії, для профілактики бронхітів з астматичним компонентом.
Вибрати якісний справжній шоколад можна, просто взявши його в руки — він буде танути. Друга ознака якості шоколаду — звук, з яким ламається плитка. Це має бути дзвінкий хруст, особливо у гіркого шоколаду. Якщо ж його немає, це означає, що виробники мало додали до складу найціннішого інгредієнта шоколаду — какао-маси.
Масло какао – це відмінний відхаркувальний засіб, виводить холестерин, нормалізує випорожнення, сприяє загоєнню тріщин, зміцненню шкіри, зміцненню волосся, надає тонізуючий ефект, зігріваючий ефект при застудах, має жовчогінний ефект, позитивно впливає на шкіру, знімаючи свербіж, сприяє знеболюванню опіків.
Як визначити хорошу какао олію? Випічка з какао – олією Жовтий або кремовий колір – ознака какао – масло , білий колір – результат тривалого чи неправильного зберігання;