Покладіть гусака на дошку грудкою догори, відріжте крила по суглобу. Відріжте від тушки ніжки по суглобу, розріжте їх по суглобу між гомілкою і стегном. Зробіть довгі розрізи по обидва боки вздовж грудної кістки. Акуратно підрізаючи м’якоть знизу, відокремте обидва філе грудки.
Щоб так обробити тушку гусака, потрібно лише засунути ніж всередину тушки і проткнути її. Далі тушка ділиться навпіл неспішними рухами паралельно хребту в напрямку до себе. Спочатку розділяються спинка і грудка, а потім кожна з отриманих частин розрізається на дві приблизно рівні частини.
Відріжемо по суглобах лапи і крайню частину крил. Видалимо всі пеньки від пір’я, що залишилися, уважно досліджуючи тушку гусака. Зробимо акуратний поперечний надріз у нижній частині живота тушки, намагаючись у жодному разі не зачепити внутрішні органи гусака. Дістанемо тельбухи рукою так, щоб не порушити їхню цілісність.