Відомий засіб проти скисання молока – його стерилізація або кип'ятіння. Оброблене таким чином молоко може залишатись свіжим до тижня. Майте на увазі, що краще молоко зберігається у скляній або фарфоровій ємності.
Закип'ячене молоко слід охолодити та розлити по чистих скляних банках, на дно яких покласти по щіпці кухонної солі. Солоного смаку ви не відчуєте, а продукт зберегти свої поживні властивості на 7-8 днів.
Дрібка солі, додана в молоко при кип'ятінні, також захистить його від скисання. Запобігти скисанню молока допоможуть листя хрону, додані в ємність з молоком. Той самий ефект надасть кілька листків м'яти поміщених у тару з молоком.
Як продовжити термін зберігання молока У такому разі його варто перелити в банку з кришкою або емальований посуд. Не зберігайте молоко на дверцятах холодильника – так воно зіпсується швидше. Краще поставте його на верхню полицю біля стінки. Щоб молоко довше зберігалося – прокип'ятіть його.