Берек – це загальна назва пікантної турецької випічки з тонкого хрусткого тіста з різними начинками. Найпоширенішою начинкою є сир, м'ясо та шпинат. Найчастіше випічку готують у духовці, хоча турецькі сирні рулетики сигара берек найкраще обсмажувати на сковороді.
Якщо простіше, то це розрізаний рулет з найтоншого хмизу з рубаними горіхами всередині. Зверху полити рідким щербетом чи медом. Продається на ринках чи вуличних розпродажах.
Турецькі солодощі у Стамбулі: що спробувати та де купити
- Рахат-лукум (Lokum)
- Халва (Хелва)
- Пастила (Pestili)
- Нуга (Köz helva (Nougat))
- Щербет (Sharbāt)
- Баклава або Пахлава (Baklava)
- Дондурма
- Тулумба (Tulumba)
Нуга (Köz Helva) В основі можуть бути яєчний білок, карамель та інші інгредієнти. Нугу додають у шоколадні цукерки. Слово «нугат» з латинського перекладається як «горіховий хліб».