Харчовий ботулізм розвивається у разі, коли бактерії C. botulinum ростуть та виробляють токсини в харчових продуктах до їх споживання. C. botulinum виробляє суперечки, які широко поширені у навколишньому середовищі, включаючи ґрунт, а також річкову та морську воду.10 січ. 2018 р.
Коли з'являється ботулізм?
Інкубаційний період при ботулізмі варіабельний і може тривати від 2 годин до 5 діб, але, як правило, симптоми отруєння з'являються протягом перших 2-6 годин після потрапляння бактерії та продуктів її діяльності в організм.
Як з'являється ботулізм у консервації?
Цьому сприяють деякі фактори: низький залишковий тиск у продуктах консервації; температурний режим консервів є прийнятним для бактерії botulinum; в консервації немає кисню, але це сприятливо для бактерії (спори розмножуються саме за відсутності кисню). Збережена копія