Актуальні поради Українцям Як зрозуміти що оселедець поганий

Як зрозуміти що оселедець поганий

Один з можливих дефектів оселедця – недосіл, свіжу рибу засолили і намагаються дуже швидко продати. Про свіжість риби свідчить запах, біля хребта ще свіжа кров, яка не застигла, і рідка сукровиця в зябрах. Таку рибу їсти небезпечно, однак її можна досолити.12 бер. 2021 р.

На що звертати увагу при виборі оселедця Бажано рибу помацати, натиснувши на бік тушки пальцем. Якщо ямка розпрямиться протягом декількох секунд – риба свіжа. При покупці оселедця зверніть увагу на наступне: У свіжої риби зябра будуть темно-червоного кольору, а їх консистенція пружною.

Наприклад, солоні тихоокеанські оселедці можуть реалізовуватися як атлантичні або азово-чорноморські. Визначити таку фальсифікацію можна по забарвленню плівки, яка вистилає черевну порожнину – у тихоокеанського оселедця вона темна, а у інших – світла.

Якщо ви пересолили оселедець або ж купили вже пересолений, то краще замочувати його не в воді, а саме в молоці. Воно і зайву сіль з риби витягне і зробить рибу більш ніжною на смак. Час замочування — 10 годин.

Коли бачите рибу, звертайте особливу увагу на спинку. У хлопчиків вона трохи вигнута і горбата, а у дівчаток, навпаки, рівна і пряма. Крім того, спинка хлопчиків товстіша, за рахунок чого і м'яса у риби виходить більше.

Покласти рибу в глибоку посудину й залити її розсолом, щоб риба повністю в нього поринула. Накриваємо кришкою або невеликою тарілкою, щоб оселедець не спливав. Відправити ємність з рибою в холодильник на кілька діб – від 2-х до 4-х. Готовий оселедець витягнути з тари й промити під проточною водою.





2 хв. Розповідаємо, як вибрати оселедець у магазині або на ринку і на що звернути увагу, щоб уникнути нехороших наслідків. Як вибрати смачний оселедець / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com. Рідко яке свято обходиться без оселедця …

Related Post

Яка максимальна швидкість трамваю?Яка максимальна швидкість трамваю?

Максимальна швидкість сучасних трамваїв досягає 120 км/год, середня експлуатаційна (при роботі на маршруті) — як правило, 10-20 км/год (залежно від кількості зупинок, щільності вуличного руху, а також типу рухомого складу,