Ром – До 38 градусів, виготовляють його з тростини. Віскі – від 40 до 50, здебільшого вироблятися з кукурудзи, ячменю, жита, а також пшениці. Текіла – буває від 40 і вище градусів, щоб вийшов цей напій, використовують для перегону блакитну або змішану агаву.20 Nov 2019
Corporacion Cuba Ron S.A. Fabrica La Rojena Tequila Cuervo S.A. Sanchez Romate Hnos S.A.
Звідси пішла старовинна російська назва хлібного дистиляту – "напівгар". Фортеця півгару дорівнювала сучасним 38 градусів. Саме 38 градусів були встановлені в Російській Імперії з 1817 року, як нижній поріг фортеці горілки.
Коньяк – 40-42% про. Самогон – не має стандартів фортеці, як правило 40-60% про. Бренді 40-60% про. Віскі – 40-50% про., Деякі сорти до 68% про.